HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Alanında Deney Yapan

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
AMASYA GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ

Adres : Kirazlıdere Mahallesi Kirazlıdere Caddesi Tarım Sokak No:19 Merkez/AMASYA

OIC/SMIIC 35:2020 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen
kapsamlar için akredite edilmiştir.

Helal Akreditasyon Numarası

2022-022

Helal Akreditasyon Kapsamı

Ekte belirtilmiştir

İlk Helal Akreditasyon Tarihi

10.10.2022

Revizyon Tarihi

07.06.2024

Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi

10.10.2027

Bu sertifika; OIC/SMIIC 35:2020 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Deney Kapsamı - Deneyi Yapılan Malzemeler/Ürünler Deney Adı Deney Metodu (Ulusal, Uluslararası standartlar, işletmeye özgü metot)

Yem ve Yem Hammaddeleri

Ham KüI Tayini

29955 Sayılı Resmi Gazete (Yemin

Resmî Kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik)

Meyve ve Sebze Ürünleri

Titrasyon Asitliği Tayini

 

TS 1125 ISO 750

Gıda

Sorbik Asit Tayini

 

HPLC-DAD Metodu

 

NMKL 124

Gıda

Benzoik Asit Tayini

 

HPLC-DAD Metodu

 

NMKL 124

Bal

Diastaz Sayısı Tayini

 

Spektrofotometrik Metot

 

IHC Bölüm 6.2

Bal

Prolin Tayini

 

Spektrofotometrik Metot

 

TS 13357

Bal

HMF Tayini

 

HPLC-UV Metodu

 

IHC Bölüm 5.1

Tahıl ve Tahıl Ürünleri (Mısır ve Baklagiller Hariç)

Rutubet Tayini

TS EN ISO 712

Yem ve Yem Hammaddeleri

Rutubet Tayini

29955 Sayılı Resmi Gazete (Yemin Resmî Kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik)

Meyve ve Sebze Ürünleri

pH Tayini

 

Potansiyometrik Metot

TS 1728 ISO 1842

Yem ve Yem Hammaddeleri

Ham Protein Tayini

 

Kjeldahl Metodu

29955 Sayılı Resmi Gazete (Yemin resmî kontrolü için numune alma ve analiz metotlarına dair yönetmelik)

Sert Kabuklu Meyveler ve Ürünleri

Aflatoksin B ve Toplam Aflatoksin (B1 +B2 +G1 +G2) Tayini

 

HPLC-FLD Metodu

AOAC 991.31

Tahıllar ve Tahıl Ürünleri

Aflatoksin B ve Toplam Aflatoksin (B1 +B2 +G1 +G2) Tayini

 

HPLC-FLD Metodu

 

AOAC 991.31

Yem (Karma, Pelet Büyükbaş, Kanatlı Yemi)

Aflatoksin B ve Toplam Aflatoksin (B1 +B2 +G1 +G2) Tayini

 

HPLC-FLD Metodu

AOAC 991.31

Gıda Yem Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Escherichia coli Sayımı

 

 Koloni Sayım Tekniği

ISO 16649-2

Gıda Yem Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Enterobacteriaceae Aranması ve Sayımı

 

Koloni Sayım Tekniği

ISO 21528-2

Gıda Yem Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Koagülaz Pozitif Stafilokokların Sayımı- (Staphylococcus aureus ve diğer türler)

 

Koloni Sayım Tekniği

ISO 6888-1

Gıda Yem Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Salmonella spp. Aranması

TS EN ISO 6579-1

Gıda Yem

Listeria monocytogenes Aranması

 

ISO 11290-1

Et ve Et Ürünleri Yem, Jelatin

Tür Tespiti (Domuz DNA'sı Aranması)

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Pork V1 Kit prosedürü)

Et ve Et Ürünleri Yem

Tür Tespiti (Eşek DNA'sı Aranması)

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Donkey V1 Kit prosedürü)

Yem

Tür Tespiti (Tavuk DNA'sı Aranması)

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Chicken V1 Kit prosedürü)

Et ve Et Ürünleri Yem

Tür Tespiti (At DNA'sı Aranması)

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

 

Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Horse V1 Kit prosedürü)

Et ve Et Ürünleri Yem

Tür Tespiti (Hindi DNA'sı Aranması)

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

 

Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Turkey V1 Kit prosedürü)

Et ve Et Ürünleri Yem Jelatin

Tür Tespiti (Sığır DNA'sı Aranması)

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

 

Kit Metodu (Bosphore Species Identification Kit Bovine V1 Kit prosedürü)

Gıda Yem

Bitki Spesifik Soya Geni Aranması

 

Real Time PCR Metodu

 

Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Bosphore Soy Species Detection Kit prosedürü)

Et ve Et Ürünleri

Rutubet Tayini

 

TS ISO 1442

Et ve Et Ürünleri

Yağ Tayini

 

Asit - Hidroliz Yöntemi

TS 1744

Et ve Et Ürünleri

pH Tayini

 

Potansiyometrik Metot

TS 3136 ISO 2917

Et ve Et Ürünleri

Klorür Tayini

 

Volhard Metodu

TS 1747-1 ISO 1841-1

Bal

Elektriksel İletkenlik Tayini

 

TS 3036

 TS 13366

Bal

Rutubet Muhtevası

TS 3036

TS 13365

Bal

Serbest Asitlik Tayini

TS 3036

TS 13360

Gıda

Protein Tayini

 

Kjeldahl Metodu

ISO 1871

TS EN ISO 20483

Yem Yem Hammaddeleri

Ham Yağ Tayini

29955 Sayılı Resmi Gazete (Yemin resmî kontrolü için numune alma ve analiz metotlarına dair yönetmelik)

Yem Yem Hammaddeleri

Ham Selüloz Tayini

29955 Sayılı Resmi Gazete (Yemin resmî kontrolü için numune alma ve analiz metotlarına dair yönetmelik)

Yem Yem Hammaddeleri

Nişasta Tayini

 

Polarimetrik Metot

29955 Sayılı Resmi Gazete (Yemin resmî kontrolü için numune alma ve analiz metotlarına dair yönetmelik)

Gıda

Kurşun (Pb)

 

Grafit Fırınlı AAS Metodu

NMKL 161

Gıda

Kadmiyum (Cd)

 

Grafit Fırınlı AAS Metodu

NMKL 161

Gıda Yem Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Aerobik Koloni Sayımı

 

Dökme Plak Tekniği

TS EN ISO 4833-1

Gıda Yem Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler

Koliform Bakteri Sayımı

 

Koloni Sayım Tekniği

TS ISO 4832

Gıda Yem

Bacillus cereus Sayımı

 

Koloni Sayım Tekniği

TS EN ISO 7932

Gıda Yem

Sülfit İndirgeyen Clostridium spp.' nin

 

Koloni Sayım Tekniği İle Sayımı

 

TS EN ISO 15213-1

Gıda Yem

Küf ve Maya Sayımı

 

Koloni Sayım Tekniği

ISO 21527-1

Gıda Yem

Küf ve Maya Sayımı

 

Koloni Sayım Tekniği

ISO 21527-2

Gıda Yem

Escherichia coli O157 Aranması

 

TS EN ISO 16654

Gıda Yem

Salmonella spp. Aranması

Molecular Detection System (MDS) AOAC 2016-01

Gıda

Listeria monocytogenes Aranması

Molecular Detection System (MDS) AOAC 2016-01

Gıda

Escherichia coli O157:H7 Aranması

Molecular Detection System (MDS) AOAC 2016-01