Adres : Kirazlıdere Mahallesi Kirazlıdere Caddesi Tarım Sokak No:19 Merkez/AMASYA
OIC/SMIIC 35:2020 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen
kapsamlar için akredite edilmiştir.
Helal Akreditasyon Numarası
2022-022
Helal Akreditasyon Kapsamı
Ekte belirtilmiştir
İlk Helal Akreditasyon Tarihi
10.10.2022
Revizyon Tarihi
07.06.2024
Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi
10.10.2027
Bu sertifika; OIC/SMIIC 35:2020 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.
Deney Kapsamı - Deneyi Yapılan Malzemeler/Ürünler | Deney Adı | Deney Metodu (Ulusal, Uluslararası standartlar, işletmeye özgü metot) |
---|---|---|
Yem
ve Yem Hammaddeleri |
Ham
KüI Tayini |
29955
Sayılı Resmi Gazete (Yemin Resmî
Kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik) |
Meyve
ve Sebze Ürünleri |
Titrasyon
Asitliği Tayini |
TS
1125 ISO 750 |
Gıda |
Sorbik
Asit Tayini HPLC-DAD
Metodu |
NMKL
124 |
Gıda |
Benzoik Asit Tayini HPLC-DAD
Metodu |
NMKL
124 |
Bal |
Diastaz
Sayısı Tayini Spektrofotometrik
Metot |
IHC
Bölüm 6.2 |
Bal |
Prolin
Tayini Spektrofotometrik
Metot |
TS
13357 |
Bal |
HMF
Tayini HPLC-UV
Metodu |
IHC
Bölüm 5.1 |
Tahıl
ve Tahıl Ürünleri (Mısır ve Baklagiller Hariç) |
Rutubet
Tayini |
TS
EN ISO 712 |
Yem
ve Yem Hammaddeleri |
Rutubet
Tayini |
29955
Sayılı Resmi Gazete (Yemin Resmî Kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz
Metotlarına Dair Yönetmelik) |
Meyve
ve Sebze Ürünleri |
pH
Tayini Potansiyometrik
Metot |
TS
1728 ISO 1842 |
Yem
ve Yem Hammaddeleri |
Ham
Protein Tayini Kjeldahl
Metodu |
29955
Sayılı Resmi Gazete (Yemin resmî kontrolü için numune alma ve analiz
metotlarına dair yönetmelik) |
Sert
Kabuklu Meyveler ve Ürünleri |
Aflatoksin
B ve Toplam Aflatoksin (B1 +B2 +G1 +G2)
Tayini HPLC-FLD
Metodu |
AOAC
991.31 |
Tahıllar
ve Tahıl Ürünleri |
Aflatoksin
B ve Toplam Aflatoksin (B1 +B2 +G1 +G2)
Tayini HPLC-FLD
Metodu |
AOAC
991.31 |
Yem
(Karma, Pelet Büyükbaş, Kanatlı Yemi) |
Aflatoksin
B ve Toplam Aflatoksin (B1 +B2 +G1 +G2)
Tayini HPLC-FLD
Metodu |
AOAC
991.31 |
Gıda
Yem Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Escherichia
coli Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO
16649-2 |
Gıda
Yem Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Enterobacteriaceae
Aranması ve Sayımı Koloni
Sayım Tekniği |
ISO
21528-2 |
Gıda
Yem Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Koagülaz
Pozitif Stafilokokların Sayımı- (Staphylococcus aureus ve diğer türler) Koloni
Sayım Tekniği |
ISO
6888-1 |
Gıda
Yem Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Salmonella
spp. Aranması |
TS
EN ISO 6579-1 |
Gıda
Yem |
Listeria
monocytogenes Aranması |
ISO
11290-1 |
Et
ve Et Ürünleri Yem, Jelatin |
Tür
Tespiti (Domuz DNA'sı Aranması) Real
Time PCR Metodu Ön
işlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit
Metodu (Bosphore Species Identification Kit Pork V1 Kit prosedürü) |
Et
ve Et Ürünleri Yem |
Tür
Tespiti (Eşek DNA'sı Aranması) Real
Time PCR Metodu Ön
işlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit
Metodu (Bosphore Species Identification Kit Donkey V1 Kit prosedürü) |
Yem |
Tür
Tespiti (Tavuk DNA'sı Aranması) Real
Time PCR Metodu Ön
işlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit
Metodu (Bosphore Species Identification Kit Chicken V1 Kit prosedürü) |
Et
ve Et Ürünleri Yem |
Tür
Tespiti (At DNA'sı Aranması) Real
Time PCR Metodu Ön
İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit
Metodu (Bosphore Species Identification Kit Horse V1 Kit prosedürü) |
Et
ve Et Ürünleri Yem |
Tür
Tespiti (Hindi DNA'sı Aranması) Real
Time PCR Metodu Ön
İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit
Metodu (Bosphore Species Identification Kit Turkey V1 Kit prosedürü) |
Et
ve Et Ürünleri Yem Jelatin |
Tür
Tespiti (Sığır DNA'sı Aranması) Real
Time PCR Metodu Ön
İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit
Metodu (Bosphore Species Identification Kit Bovine V1 Kit prosedürü) |
Gıda
Yem |
Bitki
Spesifik Soya Geni Aranması Real
Time PCR Metodu Ön
İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit
Metodu (Bosphore Soy Species Detection Kit prosedürü) |
Et
ve Et Ürünleri |
Rutubet
Tayini |
TS
ISO 1442 |
Et
ve Et Ürünleri |
Yağ
Tayini Asit
- Hidroliz Yöntemi |
TS
1744 |
Et
ve Et Ürünleri |
pH
Tayini Potansiyometrik
Metot |
TS
3136 ISO 2917 |
Et
ve Et Ürünleri |
Klorür
Tayini Volhard
Metodu |
TS
1747-1 ISO 1841-1 |
Bal |
Elektriksel
İletkenlik Tayini |
TS
3036 TS 13366 |
Bal |
Rutubet
Muhtevası |
TS
3036 TS
13365 |
Bal |
Serbest
Asitlik Tayini |
TS
3036 TS
13360 |
Gıda |
Protein
Tayini Kjeldahl
Metodu |
ISO
1871 TS
EN ISO 20483 |
Yem
Yem Hammaddeleri |
Ham
Yağ Tayini |
29955
Sayılı Resmi Gazete (Yemin resmî kontrolü için numune alma ve analiz
metotlarına dair yönetmelik) |
Yem
Yem Hammaddeleri |
Ham
Selüloz Tayini |
29955
Sayılı Resmi Gazete (Yemin resmî kontrolü için numune alma ve analiz
metotlarına dair yönetmelik) |
Yem
Yem Hammaddeleri |
Nişasta
Tayini Polarimetrik
Metot |
29955
Sayılı Resmi Gazete (Yemin resmî kontrolü için numune alma ve analiz
metotlarına dair yönetmelik) |
Gıda |
Kurşun
(Pb) Grafit
Fırınlı AAS Metodu |
NMKL
161 |
Gıda |
Kadmiyum
(Cd) Grafit
Fırınlı AAS Metodu |
NMKL
161 |
Gıda
Yem Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Aerobik
Koloni Sayımı Dökme
Plak Tekniği |
TS
EN ISO 4833-1 |
Gıda
Yem Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Koliform
Bakteri Sayımı Koloni
Sayım Tekniği |
TS
ISO 4832 |
Gıda
Yem |
Bacillus
cereus Sayımı Koloni
Sayım Tekniği |
TS
EN ISO 7932 |
Gıda
Yem |
Sülfit
İndirgeyen Clostridium spp.' nin Koloni
Sayım Tekniği İle Sayımı |
TS
EN ISO 15213-1 |
Gıda
Yem |
Küf
ve Maya Sayımı Koloni
Sayım Tekniği |
ISO
21527-1 |
Gıda
Yem |
Küf
ve Maya Sayımı Koloni
Sayım Tekniği |
ISO
21527-2 |
Gıda
Yem |
Escherichia
coli O157 Aranması |
TS
EN ISO 16654 |
Gıda
Yem |
Salmonella
spp. Aranması |
Molecular
Detection System (MDS) AOAC 2016-01 |
Gıda
|
Listeria
monocytogenes Aranması |
Molecular
Detection System (MDS) AOAC 2016-01 |
Gıda
|
Escherichia
coli O157:H7 Aranması |
Molecular
Detection System (MDS) AOAC 2016-01 |